Saturday, March 29, 2014

güzel bir günün ardından... değişik bir kolye modeli



guzel bir gunun ardindan degisik bir kolye modeli 1
Bugün fakülteden sınıf arkadaşlarımla keyifli bir kahvaltı buluşması yaptık. Ben yani biz :) Gazi Üniversitesi Mesleki Yaygın Eğitim Fakültesi Resim öğretmenliği mezunuyuz. Onlar şimdi çeşitli yerlerde öğretmenlik yapıyorlar (Şimdi düşündüm de öğretmenliğe devam etseydim şu anda 19 yıllık öğretmen olacaktım). Birisi İstanbul'dan (Oya) birisi de Trabzon'dan (Gülnihal) geldiler... Belgin, Gamze, Bahtunur ve ben de Ankara'dan katılanlardık :) Bol bol eski günlerden bahsettik. Şöyle yapardık, buraya giderdik... Bence hiçbirimiz değişmemişiz :D Keşke daha sık görüşebilsek... Tabi onların Şubat tatili olduğu için tatildeler ve zaman kısıtlaması olmadan rahat rahat oturduk. Ama tabi benim zaman kısıtlamam vardı çünkü fizik tedaviye gitmem gerekiyordu... Neyse yarın son gün. Artık bitiyor...

Eskiden yani lise ve fakülte yıllarımda bileklik örmeye bayılırdım. Şimdi onlara bir de ad vermişler: arkadaşlık bilekliği... :) Muline iplikleri dolayarak saçıma upuzun kuyruk örerdim. Aynı teknikle rengarenk bileklikler de yaptım. Şimdi de kolye... Aşağıdaki kolye 2 parçadan oluşuyor. Birbirine uyumlu iki kolye gibi düşünün... İster birini ister diğerini ister ikisii birden takabilirsiniz...



Renkler canlı ve hoş oldu bence. Bunun örneklerini çoğaltmayı planlıyorum. Bu arada emeksensin dükkanımı yeniden aktif hale getirdim. Çünkü sürekli yapıyorum, kendimi durduramıyorum ama hepsini kullanabilmem mümkün değil :)



kolye no:1 ucundaki kahverengi boncuk gibi görünen renklendirilmiş lüle taşı uç...

kolye no:2



ÇEKİLİŞ: Beyazpapuc.com ile 1 Kişiye 100 TL Hediye Çeki



cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 1


Beyazpapuc.com çeşitli markaların ayakkabı ve çantalarının satıldığı bir alışveriş sitesi. Online alışverişin yanı sıra İstanbul Kadıköy'de mağazaları da var. Adidas, Birkenstock, Converse, Dockers, Havaianas, Lumberjack, Mammamia, MBT, Muya, Gön, New Balance, Nike, Puma, Rubber Duck, Superga, Twigy, Polo satışta olan markalardan bazıları. Tüm markaları görmek için TIK






cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 2


Kısaca beyazpapuc.com'u tanıyalım.

Uzun yıllar ayakkabı ve deri sektörlerinde olan tecrübelerimizi , sizlere daha iyi hizmet sunmak amacı ile 2004 yılında kurulan mağazamız, "Black Sea Ayakkabı" ile pekiştirdik. 


İstanbul / Kadıköy / Ayşe Çavuş Caddesi üzerinde 150 metrekarelik bir alanda kurulan mağazamız siz değerli müşterilerine 7 gün hizmet vermektedir. 


Günümüzün gelişen ve değişen koşullarını  yakından takip eden  Blacksea Ayakkabı ,2011 yılından bu yana beyazpabuc.com online satış mağazası ile sizlere bir tık kadar yakındır . 




cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 3

Erkek, Kadın, Çocuk, Ayakkabı, Bot, Çizme, Sandalet, Terlik, Spor, Klasik, Ortopedik her yaş grubuna uygun modellerimiz, sürekli genişleyen marka ağımız kaliteye ve bütçenize önem veren mağazacılık anlayışımız, güleryüzlü ve yardımsever personellerimiz ile her yer ve koşula uygun bir çok ürünü hem mağazamızda hem de www.beyazpabuc.com' da bulabilirsiniz. 


Ayrıca çok özel ve kısa süreli yapılan kampanyalardan, sezon ve seri sonu reyon ve indirim reyonlarından yararlanmak için ,

bizleri www.beyazpabuc.com sayfamızdan takip edebilirsiniz.






cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 4






cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 5



cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 6



cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 7





Beyazpapuc.com'da 100 TL ve üzeri siparişlerde kargo ücreti ödenmemektedir. Üstelik kapıda ödeme seçeneği de bulunuyor. Kapıda ödeme olmadığı için alışveriş yapamayanlar bu siteden diledikleri gibi alışveriş yapabilirler :)






cekilis beyazpapuc com ile 1 kisiye 100 tl hediye ceki 8


Katılımcılardan 1 kişiye web sitesinde dilediği gibi kullanabileceği 100 TL'lik çek hediye edeceğiz. Nasıl harcayacağınız size kalmış :)

Katılım Şartlarımız:

- Beyazpapuc.com facebook sayfasını beğenmek ve twitter hesabı olanlar için twitter hesabını takibe almak.

- Çekilişi facebook, twitter veya blogta(ayrı bir post olarak) paylaşmak.

- Gerekli linklerle birlikte buraya yorum bırakmak.

Çekilişimiz 7-28 Mart tarihleri arasında gerçekleşecektir. Kargo ücreti firmaya aittir. Herkese bol şanslar.


Facebook

Google Plus


Twitter

Instagram: @masuminciler



Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta PaylaşPinterest'te Paylaş


salon dantelleri



salon dantelleri 1
sehpa danteli örnekleri

Friday, March 28, 2014

Tavcam İle Camın Büyülü Dünyasından Baktık



tavcam ile camin buyulu dunyasindan baktik 1



Camın hepimizin hayatındaki önemi büyük; yemekte, saklamada, aydınlanmada, seyirde, süste-püste hep cam kullanıyoruz. Işıltısı ile bizleri büyülüyor, hijyeni ile sağlığımızı koruyor. Hergün göre göre artık kanıksadığım cama, Tavcam'da katıldığım atölye çalışmasından sonra daha derin bir saygı ile yaklaşıyorum. Şanslı bir blogger olarak görüyorum kendimi, sadece yemek konulu değil, hayatımızın tam içinden geçeni yakalayan çalışmalara da davet ediliyorum :)



tavcam ile camin buyulu dunyasindan baktik 2


 


Bu kez biz Tavsiye Melekleri olarak gezdik, camın büyülü dünyadından baktık, ateşte açan camdan güzeller gördük ve hatta yaptık :) Tavsiye Melekleri bu aralar çok yoğun, sürekli geziyor, deniyor, görüyorlar, siz daha melek olmadıysanız acele edin bence...



tavcam ile camin buyulu dunyasindan baktik 3



Gelelim Tavcam'a... Bir firma düşünün; durmadan yeni ne yapabilirim diye düşünen, aklına geleni nasıl yapabilirim diye gerçekleştirmeye çalışan, gece-gündüz atölyedeki fırını hiç sönmeden yanan, sürekli üreten ve üreten. Böyle bir firmanın el emeği ürünlerinin de ne kadar farklı ve güzel olacağını tahmin edersiniz herhalde..



tavcam ile camin buyulu dunyasindan baktik 4



Hiç sönmeyen 1200-1500 derece bir fırının önünde çalıştığınızı hayal edin ve onda erittiğiniz camı üfleyerek, sallayarak, bükerek şekil verdiğinizi. Öylesine zor iş ki, ekmeğini ateşten çıkarmak diye bir kavram gelişti bende. Çalıştığımız 2 saatte ter içerisinde, yüzlerimiz kıpkırmızı, ama gönlümüz heyecan içerisinde söylenenleri harfiyen yerine getirmeye çalıştık :) SonGünün sonunda atölye çalışmamız, kendi adıma konuşayım beni çok memnun etti, hepimiz birer şahaser ortaya çıkarmayı başardık :)



tavcam ile camin buyulu dunyasindan baktik 5






Aklıma geldikçe hala gülümseyerek hatırlayacağım bu güzel etkinliği düzenleyen Tavsiye Evi'ne, bizleri çok güzel ağırlayan, nazımızı çeken, birbinden güzel hediyelerle gönlümüzü alan Tavcam'a çok teşekkürler...



Monday, March 24, 2014

iğneoyaları

Merhabalar degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün iğneoyaları yazisini paylasmaya karar verdik.

Yeni yılın ilk yazısıyla kocaman bir günaydın demek istiyorum canlar sizlere, hazır ilk postu yazarkende herkesin yeni yılını kutluyorum ve hepimiz için sağlık mutluluk huzur bol para diliyorum en önemliside yeni yıl bizden sevdiklerimizi alma başkada bir şey istemiyoruz senden diyerek gecikmiş yılbaşı dileklerimi sıkıştırıveriyim araya... bir süredir kayınvaldemler misafirimdi bugün sabah yolcu ettim onları, biliyorsunuz misafir varken pc başına oturulmuyor pek bende uğrayamadım buralara, aslında cepten baktım ara ara ama henüz alışamadım oradan post girmeye yorum yazmaya falan sanırım ben bir teknoloji özürlüyüm neyse lafı daha fazla uzatmıyayım bugün kurs arkadaşım Semra hanımın iğne oyası örneklerinden göstereyim sizlere dedim, üstteki kızının çeyizine tepsi örtüsü, siyahlı mevlit başörtüsünü bana hediye getirdi sağolsun diğerleri yine mevlit başörtüsü, e hadi buyrun fotolara; 


 


igneoyalari 1


 


igneoyalari 2


 


igneoyalari 3



igneoyalari 4


igneoyalari 5



igneoyalari 6



igneoyalari 7



igneoyalari 8



Ziyaret edilmesi gereken diger konular ve siteler : iğne yazma oyaları

Sunday, March 23, 2014

#DamlaninPlaklari 22













Hangimiz merak etmedik ki  ; 


Acaba karşımızdakinin düşüncelerini okuyabilseydik ne olurdu ? diye.
Bir keresinde en yakın arkadaşımın günlüğünü okumuştum - ne ayıp -

Ama son günlerdeki keyifsiz hareketlerinin altında belki de bana söyleyemediği bir durum vardı.

Belki okursam bir ipucu yakalar yardım ederim diye düşünmüştüm.

Ve o günden sonra bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olamadı ....

Günlüğünde benim hayatlarında olmamdan artık yorulmaya başladıklarını yazmıştı.

Ne kadar pişman olduğumu hatırlıyorum

Keşke bilmeseydim dediğimi

O günden beri kimsenin hakkımda ne düşündüğünü merak etmedim.

Siz de etmeyin

Sonra altından kalkmanızın zor olduğu şeyler çıkabiliyor o taşın altından

Ya da o taş gelip kalbinizin orta yerine çörekleniyor, orada kalıyor ömrünüzce.

Öyle aklıma geliverdi işte ...











Thursday, March 20, 2014

tığ işi boncuklu şal modelleri örümcekli

Merhabalar sevgili web sitesi takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün tığ işi boncuklu şal modelleri örümcekli makalesini paylasmaya karar verdik.



 



baykuş çanta



bu sıralar hep  iplerle haşır neşir oldum. Kutay Galib'e yaptığım hırka ve yelekten sonra tabiki ablamız Simay içinde bir şeyler yaspmak istedim. simayımda 5 yaşında. ona da bu güzel çantayı gönderiyorum. güle güle kullan prensesim. 


 


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 1


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 2


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 3


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 4



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 5



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 6



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 7



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 8


Kutay Galip'in hırkası



kız kardeşimin bebişi aramıza henüz katılmış (1 ay) olan Kutay Galibimiz hoş geldin sefalar getirdin. allah sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin. gelişin bizi çok memnun etti. çok sevindik. Kutayımızı henüz göremedik .ahh gurbet. dört gözle bekliyoruz o güzel kokunu içimize çekmek için.


bu hırkayı da güzel günlerde giysin inşallah . nasılda yakışırmış küçük adama. öpüyorum o güzel mis kokulu yanaklarından.


daha önce yamış olduğum mavi erkek yeleğine  bakmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 9


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 10


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 11



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 12


mavi erkek süveteri



şu sıcackların kendini hisstettirdiği bu günlerde örgüler artık kamadı ama bu başka.


kız kardeşimin beklediğimiz bebişi için mavi bir yelek örmek istedim. yelek diğerlerine benzemiyordu çok hoşuma gitti. şu anda düğmeleri yok daha dikmedim. fakat yinede göstermek istedim. beğenilerinize sunuyorum. güle güle kullansın bebişimiz.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 13



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 14



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 15



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 16



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 17



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 18



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 19



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 20



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 21


krem rengi botiler

 Bu da canım  Simaycım  için yaptığım krem rengi botilerim. Elim alışmışken hepsini birden yapayım istedim. bu aralar biraz ara vermiştim. çini kursuna devam ediyorum. oraya yoğunlaşmak istedim. yakında çiniden yaptıklarımıda sizinle paylaşırım.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 22



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 23



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 24



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 25


pembe botiler



daha önce yapmış olduğum kahverengi botilerin pembesini bitirdim. biraz uzun sürdü bitirmesi. botileri aslında artan iplari değerlendirmek amaçlı yapmıştım bu yüzden boğaz kısmı biraz kısa oldu ipim yetmedi. yeni denemeler yapıcam onlarıda buradan yayınlarım


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 26



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 27



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 28



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 29



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 30



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 31


kışlık örgü botiler



kızıma ördüğüm el örgüsü  bot. büyük kızım içim kahve renkleri kullandım küçük kızım  ise pembe tonlarını istedi. şu anda pembesini örüyorum bitirince onuda paylaşıcam. botları kelebekvehobilerinde gördüm çok güzellerdi. bende hemen işe koyuldum sonuç bu. 


 taban kısmını koyu kahveden ayağının ölcüsünü alarak sık iğne yaptım. üzeri ise boğaz kısmına kadar sık iğne ön tarafı üçlü trabzan ile birer azaltarak yaptım. en üst bölümünü lif örerken yapılan parmak dolama tekniği  ile yaptım. düğmelerin olduğu bölüm sadece sık iğne.







tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 32



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 33



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 34



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 35



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 36



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 37



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 38



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 39



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 40



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 41



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 42



 



baharlık bolero



Bahara yaptığım baharlık bolero. malesef bahar bittikten sonra yetiştirebildim. daha önce bu boleronun kırmızı olanlarınıda yayınlamıştım. bu da kırık beyaz olanı. yakasındaki broş Aslının gönderdiği kurdele fiyonklardan. 



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 43



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 44



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 45



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 46



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 47


kalpli bebek şapkası



bu bebek şapkasını internetten bulmuştum. bende resmi büyüterek yatım. arkadaşımın kızı eylüle hediye ettim. kalpler sonradan örülerek şapkanın üzerine dikildi. 



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 48



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 49



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 50






son şapkalar bunlar



kış bitti artık ama bunlar seneye hazırlık.bu sene kış uzun sürünce bolca örgü yaptık. hiç kullanmadığımız kışlıklar bile yerinden çıktı. çok şükür bahar geldi artık. 






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 51



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 52



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 53



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 54



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 55



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 56



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 57



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 58


Eylülün örgülerine devam



daha bitmediğini söylemiştim bunlarda devamı 



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 59



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 60



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 61



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 62



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 63



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 64



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 65



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 66



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 67



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 68



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 69



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 70



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 71


Eylülün örgülerine devam



daha önce yarısını gösterebildiğim örgülerin devamı 






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 72



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 73



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 74



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 75



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 76



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 77



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 78



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 79



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 80



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 81






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 82



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 83



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 84



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 85



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 86



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 87


bitmedi daha devamı var !!!!!


Eylülün örgüleri



marifetli arkadaşım Semra kızı Eylül için yaptıklarını bizimle paylaştı .paylaşım için teşekkürler. ellerine emeğine sağlık değerli arkaşım. 



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 88



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 89



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 90



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 91



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 92



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 93



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 94



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 95



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 96



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 97



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 98



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 99



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 100



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 101



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 102


daha bitmedi devamıda var ama şimdilik bukadar yükleyebildim. tekrar devam edicem.


Eylül'ün bolerosu



daha önce Birsel ablanın yapmış olduğu bolerodan fakat kırmızı renklisini bende Eylüle yaptım.

sayılarını isteyenler için

 ARKA: 76 ilmek , kenarlarda 16 ters,burgular 4 burguların arası 6 ilmek

ÖN:her iki tarafı bir ördüm. kesmeler ve artırmalar eşit olsun diye. önleri de 20 ilmekten başladım. 1 er  artırarak gittim ortaya gelince 1 er keserek yakaya kadar geldim.

KOLLAR: 38 ilmek 6 ters 2 düz devam ettim.

YAKA: ilmek çıkararak ördüm. yaka kısmını sona gelmeden geri dönerek biraz daha fazladan ördüm.



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 103



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 104



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 105



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 106



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 107



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 108






converse 2

Bunlarda diğer yaptığım converseler. diğeri Umut'a biraz büyük gelince bir küçüğünü yaptım.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 109



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 110



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 111



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 112






converse patiklerim

bende şu an 5. ayında olan apartmanmızın yakışıklısı umut için yaptığım  converse patik.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 113



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 114



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 115



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 116



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 117



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 118



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 119



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 120



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 121



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 122



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 123



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 113



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 125



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 115






bolerolarrr

Birsel teyzenin torunu Elanura yaptığı bolerolar. Birsel teyze müthiş marifetli bir bayan . aslında ona marifetli demeye dilim varmıyor çünki o marifet üstü yetenekli biri. yaptığı örgüler harika. ama benim elimde bunlar vardı. bunları çekebildim. isterimki bütün yaptıklarını görün. imkanım olursa yine sizinle paylaşmaya çalışırım.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 127



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 128



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 129



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 130



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 131



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 132



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 133



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 134



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 135



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 136



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 137



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 138






fıstıklı hırka

Meral hocamızın örmüş olduğu kızlara fıstıklı hırka modeli. çok beğendim. nasıl yapıldığını bilmiyorum. ama kolaymış. bende bolca resim çektim anlaşılsın diye.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 139



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 140



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 141



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 142



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 143



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 144



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 145



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 146


çiçek motifli şal



Arife arkadaşımın Müberra'ya yaptığı çiçek motifli şal. çiçek motifleri motif aparatı ile yapılıp örümcek diğer adı cin düğümü ile birleştirildi. çok güzel oldu. ellerinize sağlık. 






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 147



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 148



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 149



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 150



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 151



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 152


MÜBERRA arkadaşımın yaptığı yelek



marifetli arkadaşım Müberra yeleği yaparken resimledi sağolsun. yelek çok da güzel oldu. ellerine sağlık.  


Eylül güle güle giysin. 


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 153






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 154



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 155



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 156



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 157



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 158



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 159



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 160


ponponlu şapkaaa 2



daha önce Defneye bir yelek örmüştüm. yelekten artan ipten şapka yaptım.


 


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 161



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 162



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 163






noel baba



 yeni yıl size ve sevdiklerinize sağlık ve bol şans getirir inşallah.  


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 164


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 165







tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 166


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 167


yılbaşı ağacı



yeni yıl gelmeden bende bir ağaç yaptım. 






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 168



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 169



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 170






ponponlu şapkaaa



          yeni şapka . 112 ilmekten başladım. 4 numara şiş kullandım. biraz lastik ördüm.  sonra 8'erli ters ve düz olarak ördüm düz yerlere burgu yaptım. ipim daha önce yaptığım yelekten kalma olduğu için ponponlara yetmedi.ponpon için  diğer mor ipi kullandım. uyumlu olmaları için aralarına çiçek attım.  


 tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 171



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 172



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 173



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 174



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 175






köpekli şapka

büyük kızıma ördüğüm bu şapkayı şimdi küçük kızım takıyor. pembe yerlerini lif yaparken kullandığımız parmağa dolama tekniği ile yaptım . atkısını şişle haroşa ördüm. köpeğin burnunu örüp içine elyaf doldurdum. iğne gözlerini ve burnunu işledim.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 176



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 177



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 178



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 179






örgüden güllü fular



soğuklar geldi artık atkıları takma zamanı .annemin bana ördüğü güllü fular .  






tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 180










tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 181



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 182tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 183






örgü kulaklık

Artan iplerden kızım ve arkadaşına yaptığım kulaklıklar. çok kullanışlı.

 30 ilmekten başladım. 10'ar ilmek kenarlara 10 ilmekde ortada bıraktım. ortadaki 10 ilmeği burgu yaptım.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 184



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 185



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 186



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 187


Defnenin yeleği

arkadaşım Cananın kızı Defne için yaptığım yelek. Defnecim canım benim 1,5 yıl önce elime doğdu. bir bakıma manevi kızım sayılır. öpüyorum onuda buradan.

yeleği omuzdan başladım. omuz kısmındaki çiçekleri tığ ile 4 zincir çektikten  sonra tekrar şişe taktım. ortalarınada boncuk diktim.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 188



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 189



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 190



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 191



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 192



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 193



akıllı süveter

         Arkadaşım Meleğin kızı Bahar için yaptığım akıllı ipten süveter.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 194tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 195







tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 196



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 197


ajurlu süveter



 soğuklar başlayınca kazaklar da  yerini almaya başladı. bu süveteri 3 parça halinde ördüm. 


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 198
   


1.bölüm bel kısmı. ön 90 arka 90 ilmek ile başladım. bel kısmını 2 ters 2 düz yani lastik ördüm. bel için 4 numaralı şiş kullandım. gögüs altına gelene dek ördüm . uzunluk size bağlı.bitmeye 1 parmak kala düğme deliği açar gibi ilikler açtım. 2 kestim sonra iki artırdım. oradan kurdelesini geçirdim. kurdele istemeyenler düz örebilir.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 199



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 200



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 201




üst tarafı 2 bölüm halinde ördüm.sağ ve sol . kolunuzun uzunluğunz göre. dikdörgen ördüm. hiçbir artırma ve kesme yok. üst tarafları 6 numaralı şiş ile ördüm. 79 ilmekten başladım. 2 tane başta 2 tane sonda olmak üzere düz ördüm .sonra 3 kestim,kestiğim ilmeğin içinden 3 tane çıkardım. bu şekilde sonuna kadar devam ettim. önden başladım hiç kesmeden omuzdan arkaya kadar devam ettim.diğer kol içinde aynısını yaptım. birleştirirken kolları yarıya kadar diktim. kalan yeri ikiye atırıp birini bel bölümünün ön tarafına diğerinide arka tarafına diktim. yalnız sırt yerine gelen kısmı biraz boyuna doğru diktim ki arkası açılıp kollarda kaymasın diye. süveter giyilmeye hazır. simayın hırkası 



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 202



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 203



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 204



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 205










kirpi şapka


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 206



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 207



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 208



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 209



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 210



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 211




















meyra için yaptığım yelek


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 212



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 213



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 214



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 215














mor kazağın beyezıda burada


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 216



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 217



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 218



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 219
ilk sırada tığ işi yaptığım yelek var.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 220



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 221



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 222
Bu yelekleri daha sonra hırkaya dönüştürebilirsiniz. Buda hırkası nasıl?


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 223


mor kazakla başlayalım .

kızım için yaptığım mor kazağım. büyük kızım ve yeğenim içinde beyazını örüyorum.


tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 224



tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 225













tig isi boncuklu sal modelleri orumcekli 226









Ziyaret etmeniz gereken enterasan bir yazi : motifli boncuklu şal modelleri