Wednesday, July 31, 2013

patlıcan kebap oktay usta

Selam degerli site ziyaretcilerimiz. Simdiki konumuz patlıcan kebap oktay usta.

YORUM YAZ










patlican kebap oktay usta 1

Tavuk Mantolu Patlıcan Kebabı


Malzemeler:




  • 7 patlıcan


  • 500 gram tavuk göğsü


  • 1 haşlanmış patates


  • 1 yumurta


  • galeta unu


  • tuz,


  • karabiber

Sosu için:



  • 2 domates


  • 1 tutam fesleğen


  • 2 diş sarımsak


  • zeytinyağı


  • tuz

Hazırlanışı

Tavuk göğüsü kıyma makinasında çekerek kıyma elde ediyoruz. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyuyoruz. Alt kısımlarını kesiyoruz ve yağda yüzde seksen oranında kızartıyoruz. Haşlanmış patatesi soyuyoruz. Kıymayı karıştırma kasesine alıyoruz. İçine haşlanmış patatesi rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz.

Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kıvamına göre galeta unu döküyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Kızrattığımız patlıcanların etrafını köfte harcıyla kaplıyoruz. Yağlanmış fırın kabına diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için; domatesleri soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağı döktüğümüz tavaya domatesleri de ilave ederek pişirmeye başlıyoruz. Sarımsakları da ince doğrayarak tavaya alıyoruz. Fesleğeni doğrayarak sosa ekliyoruz ve tuzunu da atarak hepsini pişiriyoruz. Kebabımız tam pişmeden evvel fırından çıkarıyoruz ve üzerine sosunu döküyoruz. Tekrar fırına koyarak bir süre daha pişiriyoruz.



Hosunuza gidebilecek diger bir yazi : fırında patlıcan kebap

No comments:

Post a Comment