Plajdan, şemsiye altından merhaba değerli okuyucu. Sıcak günleri fotoğrafıyla bile ferahlatacak bir
salata ile olsun istedim bu buluşmamız. Evvelce hazır etmiştim, tam da şu an olduğu gibi denizin sesiyle birlikte size yazabilmeyi hayal ederek. Biz denizsiz şehrin insanları kış boyu özleriz ya maviyi, iyot kokusunu, en çok da koşturmacadan uzak olabilmeyi. Bu kokuyu, günü ve geceyi içime olabildiğince içime doldurmaya çalışırken ben, çok yakında yeniden buluşmayı diliyorum.
Salata akşamdan kalan haşlanmış tavuk parçalarını değerlendirmek için mükemmel bir yol, hazırlaması da bir o kadar basit. Tavuk parçalarını fiin, göbek salatayı, maydonozu, yeşil biberi ince kıyıp ekleyin. Kaynar suda birkaç dakika pişirilip hemen buz gibi suya alınmış ( böylece canlı rengini koruması sağlanmış) taze fasülyeleri irice verev doğrayın. Fasülyelerle birlikte iri kıyılmış bademleri, közlenmiş kapya biberleri, salatalık turşusunu, bir iki kaşık da kapari turşusunu katıverin. Sosunda zeytinyağı, azıcık Dijon hardalı, tuz, karabiber ve limon var. Derin kaseye çatal kaşık değdirmeden sallayarak karıştırın salatayı. Harika bir tat çıkıyor ortaya, inanın!
No comments:
Post a Comment