Saturday, November 9, 2013

KAYNA KAZANIM KAYNA!


Bizim evdeki kış hazırlıklarını görseniz acaba kıtlık mı olacak diye düşünürsünüz.Biraz abarttım biliyorum ama ne yapayım içimden geliyor,ille kendimi yorucam,ille de doğal beslenicez...Domates soslarım,reçellerim,marmelatlarım,meyve suyu konsantrelarim,dondurucuya attığım sebzeler hazırdı zaten...Peki başka neler mi yaptım:


kayna kazanim kayna 1

Geçen hafta önce mis gibi domates salçası ve biber salçası hazırladım,kavonozlarımı doldurdum,karşılarına geçip mutlulukla kendimden geçtim:)Aslında mutluluktan ziyade yorgunluktan demem daha doğru olur...Domates salçasını yaparken 20 kilo domatesi kaynatıp kevgirden geçirmek,sonradan kaynata kaynata koyulaştırmak oldukça yorucuydu...


kayna kazanim kayna 2
  Biber salçasının hazırlık aşamasını komşularımla imece usulü yaptık.Boş bir arsaya ateşler yakıldı,kocaman kazanlar kaynatıldı.Biberler temizlenip haşlandı,süzülmesi beklendi...Kazanlar kaynarken altında biberler közlendi..Ertesi gün çektirilen biberleri evde fırınlama işlemi çok zordu.Ama tüm bu zorluklara değdi,elhamdülillah seneye bu zamana kadar yetecek mis gibi doğal ev salçam oldu.Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah..


İki çuval biberin bir kısmından da pratik turşu yaptım.Hemen ertesi gün yemeye başladık yok böyle bir lezzet:)Yapmak isteyenle buraya bakabilirler...Ben tarife ek olarak biraz tozşeker de ekledim.


kayna kazanim kayna 3

Son olarakta bugün kornişon salatalıktan turşu kurdum.Tarifi buradan.

Aynı tarifle bahçemdeki yeşil domateslerden de turşu kurdum.Allah tüm hazırlıklarımızı sağlıkla mutlulukla yemeyi nasip etsin hepimize inşallah...

 

No comments:

Post a Comment