6 çay bardağı ince bulgur ile küçük doğranmış soğanı çiğ köfte kabına alın. Soğan diriliğini kaybedene kadar iyice yoğurun. Rendelenmiş domates, kişniş, isot, salçalar ve tuz ilave edip yoğurmaya devam edin. Yanınıza derin bir kaba konulmuş su alın. Yoğurma işlemini yaparken ara sıra elinizi suya batırarak bulgurları yumuşatın. Bulgur iyice yumuşayana kadar yoğurma işlemine bu şekilde devam edin. İstenilen kıvama geldikten sonra ısıtılmış sıvıyağı ekleyin. Dilim dilim doğradığınız limonları da yoğurma kabına alıp, suları çıkana kadar yoğurun, daha sonra limon kabuklarını çıkarın. Bulgurlar, dişe gelmeyecek kadar yumuşamışsa, elinizle şekil verip servis tabağına alın. Yanında kıvırcık, domates, maydanoz ve limon ile servis edin.
Afiyet olsun.
|
No comments:
Post a Comment