Tuesday, May 6, 2014

Yoğurtlu bakla tarifi






resim:oktayustatarifleri.co


Malzemeler:(5 kişilik)


350 gram kuşbaşı et

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet ince kıyılmış soğan

Tuz, karabiber

Yarım su bardağı nohut

4 su bardağı su

750 gram taze sarmısak

750 gram taze bakla

Terbiye için: 

1 adet yumurta

4 su bardağı süzme yoğurt

Üzerine:

2 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı aspir otu


Yoğurtlu bakla yapılışı:


Eti ve zeytinyağını bir tencereye alıp, et suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyin. Bir gece öncesinden suda bekletilmiş nohutu ve suyu koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte nohut yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze sarmısağın kıyılmış beyaz kısımlarını ve ayıklanmış, ortadan ikiye kesilmiş baklayı ilave edip 15 dakika daha pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve yoğurdu çırpın. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, içine çorbanın suyundan 1-2 kepçe ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra yoğurdu azar azar çorbaya ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Ayrı bir tavada margarini eritip, aspiri serpin.Yoğurtlu baklanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

No comments:

Post a Comment