Ev Usulü Baklava Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Alabildiği kadar un
- 1 çorba kasesi ceviz içi
- 200 gram margarin veya tereyağı
- 1 paket mısır veya buğday nişastası
- 7 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz. Herpsini birer birer yuvarlıyoruz. Tezgaha nişasta serpiyoruz. Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz. Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz.
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz. Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak sıkıştırıyoruz.
Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz. Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz. 170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz.
Şerbetini; toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz. Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.
Bu site ile alakali daha cok model inceleyebileceginiz degerli bir kaynak : la isla de alboran
No comments:
Post a Comment