GEREKLİ MALZEMELER:
Muhallebi için,
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı
1 çay bardağı hindistan ceviz
1 paket krem şanti
Krem şanti için bir bardak soğuk süt
1 paket çikolata sos
süsleme için karadut ve muz
Bir tencereye süt ,un ,nişasta ve şeker alınarak kaynayana kadar karıştırmak suretiyle pişirilir.Kaynayınca ocak kapatılıp içine 50 gr tereyağı atılır.Bir kenerda ılınmaya alınır.
(buradaki ölçüler değişkenlik gösterebilir şekeri tadına bakarak ayarlayabilirsiniz .Muhallebinin kıvamıda ne çok ince nede çok kalın olacak)
Diğer yandan 1 su bardağı soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın ve dolaba kaldırın.İki karışımda soğuyunca birbirine karıştırıp hindistan cevizinide ekleyip çırpalım.
Bardaklara eşit ölçüde dolduralım üzerine tarife göre hazırlanmış çikolata sosunuda döküp dolapta 5-6 saat bekletelim.Servis yapacağımız zaman meyvelerle süsleyelim.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment