Balık ızgara ve yanında nefis bir roka salatası ,bence enfes oluyor.Roka'nın lezzetini pek çok kişi sevmez aslında.Ama ben çok seviyorum ve balığın yanına çok yakıştırıyorum..Rokanın faydalarını araştırınca bakın neler buldum..
Rokanın Faydaları: İçerdiği P ve K vitaminleri, mineralleri ve çeşitli esansları ile roka oldukça faydalı bir bitkidir. Karaciğerimizin dostudur. Mideyi kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Kansızlığa iyi gelir, kanın temizlenmesinde yardımcıdır. Mideyi ve bağırsakları çalıştırır, iştah açar, hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür. Böbreklerin çalışmasında faydalıdır. Eklem iltihablanmalarında iyi gelir. Sarılığı geçirir. Safrayı boşaltır.
Nasıl Tüketilir: Rokanın yeşil yaprakları salata olarak tüketilir, dalları ve tohumları ise yemeklere hoş bir aroma kattığından dolayı baharat olarak kullanılır.
Uyarı: Gaz yapıcı özelliğinden dolayı fazla miktarda yenilmemelidir. Çabuk bozulabileceği için kısa sürede tüketilmelidir.
Kaynak:Şifalı Bitkiler
Malzemeler
- 1 adet roka
- 1 adet domates
- Ceviz içi(irice dövülmüş)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- yarım limon
- tuz
Hazırlanışı:
1- Roka'yı sirkeli suda on dakika bekletip yıkayın.
2- Salata kurutma kabına alıp iyice çevirip kurulayın.
3- Servis tabağına alın.
4- Sosu için; dövülmüş sarımsağı,tuzu,nar ekşisi ve zeytinyağını birbirine karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
5- Buzdolabında biraz dinlendirin.
6- Üzerine cevizi döküp servis yapın.
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment