Ev Yapımı Yassı Kadayıf Tarifi |
1 kg süt
2 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı yaş maya
Alabildiğine un
1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
Bir buçuk tatlı kaşığı toz tarçın
2,5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
6 çorba kaşığı tozşeker
Şerbeti için: 3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
3-4 adet yumurta
1,5-2 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Su ve tozşekeri 10 dakika kaynatın. Daha sonra limon suyunu ilave ederek bir dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir bardak sütü ılıtın. İçine kesmeşeker ve yaş mayayı ekleyerek karıştırın. Üzeri hafif köpük olana dek 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki kalan sütü derin bir kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Karıştırarak unu ilave edin. Boza kıvamında bir hamur haline geldiğinde tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Tarçın, ceviz içi ve tozşekeri karıştırın. Kepçeyle boza kıvamındaki hamurdan bir miktar hamur alın. Krep tavasına dökün. Hamurun, sadece tavaya dökülen alt yüzünü pişirin. Havlu peçete veya bez üzerine pişen yüzü alta gelecek şekilde dizin. Önceden hazırladığınız cevizli içi, hamurlar soğumadan içlerine pay edin. Yarım ay şeklini vererek ikiye katlayın. Kenarlarının açılmaması için bastırarak kapatın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara batırın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzüldüğünde şerbete atarak yarım saat bekleterek soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment