Thursday, August 2, 2012

Lohusa Şerbeti Tarifi

Lohusa erbeti Tarifi Resimli
Malzemeler
Yarım kilo lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
20 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil


Lohusa Şerbeti yapılışı


Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.


 






Etiketler :Lohusa Şerbeti Tarifi

Paylaş

Yorumlar

Henüz Hiç Yorum Yazılmadı

No comments:

Post a Comment