Sakatat sevmem.Eşim aksine çok sever,onu kırmamak adına arada evde pişiririm,çocuklarda babalarına çekmişler onlarda severek yiyorlar.Ama arada sahtekarlık yapıp bu çorbayı pişiriyorum:))Tavuk eti ile de yaptığım oluyor,o tarifi ayrı bir postta anlatacağım.
Yıllar öncesinde, bir tv programından almıştım bu çorbanın tarifini,muhtemelen Oktay Usta'dan ..Benim gibi işkembe sevmeyenlere içlerine sinecek şekilde içebilecekleri lezzetli bir tarif,kesinlikle denemenizi öneriyorum...
MALZEMELER :
1 çay bardağı tel şehriye,
5 bardak su,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı un( tepeleme),
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI:
Sıvı yağda un kavrularak üzerine şehriyeler avuç içine alınıp kırılarak eklenir.Su ilave edilir,kaynara çıkıncaya kadar karıştırılır.5-6 dakika kaynadıktan sonra karabiberi,tuzu sarımsağı( ezilerek)ve sirkesi katılarak 5 dakika daha kaynatılır.1 yemek kaşığı tere yağın da salça yakılarak çorbanın üzerine dökülür.Yanında limon ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
İçine un kavrulduğu için çabuk koyulaşır.Yemeğe yakın pişirilirse daha iyi olur.Tarif 5 kişiliktir.
Hepinize,huzurlu günler diliyorum.HOŞÇAKALIN:))
Bu makale ile alakali daha fazla bilgi bulabileceginiz degerli bir internet kaynagi : nakotv uzmanındanişkembe
No comments:
Post a Comment