Saturday, September 14, 2013

KIŞLIK DOMATES RENDESİ YAPTIM ŞİŞELEDİM :)



kislik domates rendesi yaptim siseledim 1



kislik domates rendesi yaptim siseledim 2



kislik domates rendesi yaptim siseledim 3


 


KIŞLIK DOMATES RENDESİ YAPTIM ŞİŞELEDİM :)


 


Kış hazırlıklarına devam ediyoruz:)


pek çok kişi gibi ben de yaz güneşinde kızarmış tarla domatesleri ile kışlık hazırlıyorum,


ufak tefek farklılıklar olsa da temelde aynı işlem uygulanıyor,


ben çok uzun yıllardır bu hazırlığı yapıyorum, hatta biraz fazla yapıp salça kullanmamaya çalışıyorum, mutfak aletlerinin fazla olmadığı dönemlerde rende ile hazırlardım, ama şimdi oldukça kolaylaştı, büyük boy rondoda fazla miktarda  domatesi parçalayabiliyorum :)

KIŞLIK DOMATES RENDESİ NASIL HAZIRLANIR:


Yazın doğal olarak güneşte kızarmış tarla domateslerinden yeterli miktarda alınır ya da evimizde bozulmaya yüz tutmuş domatesler değerlendirilebilir.

Domatesler yıkandıktan sonra rendelenir ya da robottan geçirilir.

Derin bir tencereye hiç yağ koymadan domates rendeleri konulur.

Domatesler önce suyunu bırakıp sonra çektiğinde pişmiş demektir.

Yeterli miktarda tuz konur,

Ağzı vidalı sıkı kapanabilen her cam kavanoz bu iş için uygundur.(konserve kavanozu )

Domates rendesi kısık ateşte kaynamaya devam ederken,temiz kavanozlara doldurulur.

Kavanoz kapakları küçük bir kapta bir müddet su içerisinde kaynatılır.(Dezenfekte olması için)

Sıcak kapaklar alınır,soğumadan süratle bir havlu ile kurulanır ve şişeler sıkı bir şekilde kapatılır.’’Sizi seviyorum’’ diyerek üzerleri yoğurt mayalar gibi kalın bir örtü ile örtülür.

Artık domates rendemiz 2-3 yıl, belki daha fazla dayanır.

Lezzetle, afiyetle kullanılır.


No comments:

Post a Comment