Ablamın eltisi Reyhan ablanın yaptığı kurabiye...
MALZEMELER:
250 gr. tereyağ (oda ısısında)
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı buğday nişastası
yarım su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu
un
YAPILIŞI:
Tereyağ, yumurta, sıvıyağ, ceviz, şeker ve limon suyu bir kaba alınıp karıştırılır. İçerisine nişasta,kabartma tozu ve azar azar un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan küçük parçalar alınıp yuvarlanarak tepsiye dizilir. 175 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır....
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment