KIYMALI PİDE TARİFİ
1 tane yas maya 40 gramlik.
Aldigi kadar ben yaklasik 1 kilo un kullandim
1 su bardak ay cicek yag 1 parmak kadar eksik
3 su bardak ilik süt
1 tatli kasik tuz
1 tatli kasik toz seker
tane yumurta sarisi
1 tane yumurta aki
ic malzemesi
2 tane kuru soğan
2 tane sivri yesil biber
1 tane sari dolmalik biber
2 dis sarimsak
1 demet maydanoz
1 yemek kasigi domates salca si
1 yemek kasik biber salcasi
1 cay kasik kara biber
1 tatli kasik pul biber
700 gram dana kiyma
yarim cay bardak sivi yag
hazirlanisi
Derin bir kabin icersinde hamurumuzu yuguralim hamur cok yumusak bir hamur.
Üzerini kapatip dinlenmeye birakin.
Ic malzemenizi bu arada hazirlayin.
Sogan ,maydanoz ve biberleri ince bir sekilde dograyin
sarimsagida rendeleyin.
kiymayla tüm ic malzemeleri bir karistirin.
Üzerine sürmek icin yumurta aki ile sarisini cirpin.
Pidenizi hamurdan yumaklar bezeleyip merdane ile acin.
Harcinizda 1 yemek kasik koyup kasigin tersi ile düzeltin.
kenarlarinidüzeltip sekilini verince üzerine bastirin pide ninkenarlarinin üzerine yumurta sürün.
Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin .
Ilginizi Cekebilecek diger makaleler : pideler
No comments:
Post a Comment