Friday, April 25, 2014

ÇİLEKLİ TART



cilekli tart 1




Çilekli tart yapmanın tam zamanı :)

MALZEMELER:

2 yumurta

1 su bardağı şeker

75 gr. eritilmiş tereyağ

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1,5 su bardağı un

KREMASI:

2,5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

ÜZERİ İÇİN:

çilek

jöle


cilekli tart 2




YAPILIŞI:

   Yumurta ve şeker çırpılır. İçerisine diğer malzemeler eklenip karıştırılarak yağlanmış tart kalıbına dökülür (yapışma ihtimaline karşı, kalıbın orta kısmına yağlı kağıt serebilirsiniz).. 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeler bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğutulup içerisine toz şanti eklenerek çırpılır.. Krema pişen hamurun üzerine dökülür.. Üzerine istediğiniz şekil ve miktarda çilek koyulur.. Çileğin üzerine hazırlanan tart jöle dökülür (çabuk tüketecekseniz jöle kullanmayabilirsiniz.. Ben jöle yerine 1 su bardağı suyun içerisine 1 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırarak kaynattım.. soğutup çileklerin üzerine döktüm)..


AFİYET OLSUN















No comments:

Post a Comment