Monday, April 21, 2014

Limonlu chees kek




limonlu chees kek 1



limonlu chees kek 2



limonlu chees kek 3


MALZEMELER

80 gram tereyağı

1,5 paket eti burçak

KREMASI

500 gram labne peyniri

1 kutu krema( 200gram )

150 gram toz şeker

25 gram un

25 gram nişasta

5 yumurta

1 paket vanilya

 1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu

SOSU

1 Su bardağı su

1 limonun suyu ve kabuğunun  rendesi

1 su bardağı şeker

1-2 damla sarı gıda boyası

3 tatlı kaşığı buğday nişastası

kısık ateşte  çırpıcıyla devamlı çırpılıp  pişirililicek  kekin üzerine dökülecek

HAZIRLANIŞI

Eti burçak rondada un gibi ezilir, eritilen tereyağı ile iyice harmanlanır yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirilip diğer malzemeleri hazırlayana kadar dolapta bekletilir.

yumurtalar ayrı bir kapta yumurta teli ile iyice çırpılır, diğer malzemeler karıştırılıp çırpılan yumurta ilave edilerek tekrar çırpılıp  eti burçakların üzerine dökülerek 170 derece ısıtılan fırında 1 saat 10 dakika pişirilir Diğer tarafta sosu hazırlanır fırından çıkan kekin üzerine dökülür soğuyunca kalıptan çıkartılıp 1 gece beklerse lezzeti daha güzel oluyor .


No comments:

Post a Comment