MALZEMELER
80 gram tereyağı
1,5 paket eti burçak
KREMASI
500 gram labne peyniri
1 kutu krema( 200gram )
150 gram toz şeker
25 gram un
25 gram nişasta
5 yumurta
1 paket vanilya
1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu
SOSU
1 Su bardağı su
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 su bardağı şeker
1-2 damla sarı gıda boyası
3 tatlı kaşığı buğday nişastası
kısık ateşte çırpıcıyla devamlı çırpılıp pişirililicek kekin üzerine dökülecek
HAZIRLANIŞI
Eti burçak rondada un gibi ezilir, eritilen tereyağı ile iyice harmanlanır yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirilip diğer malzemeleri hazırlayana kadar dolapta bekletilir.
yumurtalar ayrı bir kapta yumurta teli ile iyice çırpılır, diğer malzemeler karıştırılıp çırpılan yumurta ilave edilerek tekrar çırpılıp eti burçakların üzerine dökülerek 170 derece ısıtılan fırında 1 saat 10 dakika pişirilir Diğer tarafta sosu hazırlanır fırından çıkan kekin üzerine dökülür soğuyunca kalıptan çıkartılıp 1 gece beklerse lezzeti daha güzel oluyor .
No comments:
Post a Comment