Bugün Nurlumutfakta``dan lezzetiyle ve kolaylığıyla çok seveceğiniz bir tarif geliyor..
Lezzetimiz çok ama çok pratik ve nefis mi nefis..
İster kahvaltı,ister yemek,,ister çay sofralarınızda keyifle ikram edeceğiniz bir lezzet..
Ve de en önemlisi diett,kalorisi çok az..
EEE daha ne olsun!!
MALZEMELER
4 tane büyük kabak
250 gr.labne peynir
1 demet dereotu
6 adet yeşil soğan
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 havuç rendesi
1\2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
- Kabakları iyice yıkayıp,kurulayın.Sonrada kabakları enine kalınlığı 3-4 cm.lik dilimler halinde doğrayın.Doğradığınız kabakları hafifce tuzlayıp sularını bırakması için,1 saat bekletin.Daha sonra yıkayıp,tek tek kurulayın.Hazırladığınız kabakları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip,üzerlerine fırçayla biraz sıvıyağ sürün ve pişirin.[Arzu ederseniz tost makinasındada pişirebilirsiniz.]
- Labne peynirin suyunu süzün.Dereotunun yarısını ve yeşil soğanları incecik kıyın.Havucu rendeleyp,suyunu iyice sıkın ve tavada hafifce pişirip ,soğutun.Daha sonra yeşil soğanlar,havuç,dereotu,tuz,kırmızıpul biber ve kaşar peynir rendesini iyice karıştırın.
- Hazırladığınız peynirli içten birer tatlı kaşığı her bir kabak diliminin içine koyup,rulo halinde sarın ve buzdolabında iyice soğuduktan sonra doğranmış dereotuyla süsleyerek servis edin.
- AFİYET OLSUN.
Nurlumutfakta.blogspot.com
No comments:
Post a Comment