Wednesday, September 25, 2013

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi



Arkeoloji ve Sanat Tarihi Mesleği Hakkında Detaylı Bilgi












arkeoloji ve sanat tarihi meslegi hakkinda detayli bilgi 1

Arkeoloji ve Sanat Tarihi iş olanakları
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Çalışma Alanları ve İmkanları

Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünün puan türü TS-1 dir. Bu bölümün amacı: İnsanlık tarihinin başlangıcından günümüze kadar geçen süreç içinde insan ve yaşadığı ortama ilişkin olarak yüzey, sualtı araştırmaları ve kazılarla ele geçen her çeşit buluntuyu bulgu ve kalıntıyı inceleyen, değerlendiren ve koruyan kişileri yetiştirir.Bunlara ilaveten ağırlıklı olarak eskiçağ sanatı ve tarihi hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan uzmanların yetiştirilmesini amaçlar.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünü Tercih Edenlerde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Tarih ve kültür konularına meraklı ve bu alanda başarılı, iyi gözlemsi, araştırmacıi sabırlı ve açık havada çalışmaktan haz duyan, sözel düşünme, neden-sonuç ilikisini ortaya çıkarabilme gücüne sahip ve bedence sağlam olması gerekir.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?

Mitoloji, ege arkeolojisi, arkaik çağ keramiği, antik şehircilik, hellenistik çağ, mimarlık tarihi, kazı teknikleri, müze uygulamaları, etrüsk sanatı, tarihi coğrafya, prehistoryaya giriş, bilgisayar destekli arkeoloji, kalıtım ve evrim, malzeme bilgisi, Türkiye prehistoryası, asur ticaret kolonileri, frig sanatı, yeni urartu sanatı, ikonografi.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Kariyer İmkanı ve Çalışma Alanları Nerelerdir?

MTA Maden Teknik Arama, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve müzede iş imkanları vardır. Yabancı dili olanlar rehberlik yapabilirler. Pedagojik formasyon almış olanlar okullarda sanat tarihi öğretmenliği yapabilirler. Kazılar yapmak, tarihi eserleri temizlemek, restorasyon çalışmaları yapmak, tarihi alanları belirlemek yapacakları görevlerdendir. Arazi ve müzelerde kazı aletleri, dozerler, çizim ve sondaj aletleri ve kimyasal maddeler kullanarak meslektaşları, yöneticilerle birlikte çalışma olanakları mevcuttur.



No comments:

Post a Comment