uzun zamandır aklımda olan eşimin ısrarla istediği bi tatlıydı
neyse yaptım sonuçmu valla bukadar leziz bişi olduğunu bilsem öncede yapardım
ama rüya gibi geldi neden bilmem
hani yiyorsunuz ama kesmiyor hafif bide
biz pudra şekerli halini daha çok sevdik
malzemeler:
2yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyag
bi fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1yemek kaşığı sirke
aldigi kadar un
Acmak icin nisasta
üzerine tereyağı
çok sert olmayan bi hamur olsun ve bir süre dinlensin.
Muhallebisi icin
1 litre süt
4 yemek kasigi un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2yumurta
Bütün malzeme bir tencereye alinir karistirilarak kaynatilir. ocağı kapatıp muhallebi ılınınca yumurtalar kırılıp tekrar çırpılır Sogumaya birakilir.
hamurdan 40 beze çıkacak. Baklava yapar gibi birer birer nisastayla acilir hamurlar.tepsiye sıralanır . biraz dışarı sarkması lazım 20tanesi tamamlanınca ortaya hazır olan muhallebi dökülür
. Kenarlari icine dogru kapatilir. Diger hamurda aynı şekilde açılıp muhallebinin üstüne kapatilir ve dilimlenir.
-200g kadar tereyag eritilir. tatlinin üzerine gezdirilir.
180 derecede önceden isitilmis firinda pempelesene kadar pisirilir.
pişen tatlı bazı yörelerde şerbetle yeniliyormuş bazı yerlerde ise pudra şekerli daha öncede dediğim gibi biz pudra şekerli halini daha çok sevdik
birde muhallebisine karabiber ekleniyor ama ben ilk deneme olduğu için daha önce tatmadığım için cesaret edemedim
eminim oda çok güzel bir aroma katıyordur
yapanların vardır bi bildiği değilmi
benden bu kadar varsa sorunuz elimden geldiğince yanıtlarım
afiyetle kalın
Ziyaret etmeniz gereken ilginc makaleler : puleri abye modelleri
No comments:
Post a Comment