Saturday, August 31, 2013

GÜZEL ŞEYTAN



guzel seytan 1






GÜZEL ŞEYTAN






Kelly Keaton






Yazarın Tanrılar ve Canavarlar serisinin ikinci kitabında Ari ile Athena’nın mücadelesi devam ediyor.






İlk kitap Karanlığın Kızı’nda Ari, yeniden inşa edilen New2 (New Orleans) şehrine geliyor, annesinin ve babasının sırrını ve üzerindeki lanetin ne olduğunu bulmaya çalışıyordu. New2’deki 9 aile ve Ari’nin yeni arkadaşları Sebastian, Violet ve diğerleri de ona yardım ediyordu.






Ari’nin ailesinde her kadın 21 yaşına gelince çocuk sahibi olup ölmekte. Ari de New2’deki tüm değişenler, dönüşüme uğrayanlar gibi bir değişme özelliğine sahip, o bir gorgon, bir tür Medusa ve Athena’nın Ari’nin bu özelliğine ihtiyacı var.






Ari, Athena’yı bulup lanetten kurtulmaya çabalıyor, Athena’da Ari’nin gücünden faydalanmak istiyor. İlk kitabın sonunda Ari ile Athena mezarlıkta mücadele etmiş ve sonunda Athena Violet’i kaçırıp ortadan kaybolmuştu.






İkinci kitapta Ari, New2’de Sebastian, sonunda bulduğu babası ve 9 dokuz aile birlikte zaman geçiriyor ve Athena’yı bulup lanetinden kurtulmak için yöntemler arıyor. New2’deki kütüphanede araştırma yapıyor ve Athena’yı bulmak için bir yöntem buluyor.






Athena, başka bir zaman boyutunda ve evrende kendi tapınağında yaşamaktayken daha sonra Zeus’un tapınağına geçiyor. Ari, Athena’yı bulmak için bir geçit buluyor ve o geçitten Sebastian ile geçip Athena’yı buluyor.






Athena’nın evreninde mitoloji, fantezi, büyü dolu maceralarla Ari ile Athena arasında heyecanlı bir mücadele oluyor ve sonunda Ari, Sebastian ve Violet yine bizim dünyamıza, New2’ye dönüyor.






İkinci kitapta da Ari ile Athena’nın savaşı devam ediyor, Ari ile Athena birbirlerini daha iyi tanıyor ve Ari güçlerinin biraz daha farkında artık.






Mitoloji, vampirler, gorgonlar, farklı yarı tanrılar, değişenler, dönüşenler ile dolu bu macera yine sürükleyici. Türü sevenler için doyurucu. Üçüncü kitabın yayınlanmasını ve çevrilmesini bekliyoruz artık.






Not:3/4


No comments:

Post a Comment