Saturday, August 10, 2013

SAÇ ARASI TATLISI ve HAYIRLI BAYRAMLAR



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 1






Herkese hayırlı günler . Mübarek Ramazan ayını geride bıraktık  L  Biz ondan çok memnun kaldık  inşallah o da bizden memnun ayrılmıştır… Allahım nice nice bayramlara ulaştırsın inşallah… Diğer postumda yazdığım gibi bu aralar  biraz internet problemim var. Tatil nedeniyle orası burası dolaşmaya başladık. Bu yüzden de sabit bir internet bulmak zor oluyor. Ama ben bayramınızı bir tatlıyla kutlamadan kayıplara karışmak istemedim J  Bu tatlıyı duyanlar vardır elbet Konyanın bilinen bir tatlısı..  Kayınvalidem ve görümcem arife günü sıcak sıcak yaptılar bu tatlıyı ve bayram günü de taze taze de paylaşıyorum sizlerle J… Hepinize ; Yüzünüzün öpülmekten solduğu , midenizin şekerle dolduğu , bücürlerin cebinizi soyduğu bir bayram diliyorum…J Sevdiklerinizle hayırlı mutlu bayramlar….






MALZEMELER:






1 Çay bardağı ayçiçeği yağı


1 Çay bardağı süt


1 Yumurta


1 Çay bardağı ılık su


1,5  Paket kabartma tozu


Aldığınca un






ARASI İÇİN:






150 gr tere yağ ya da


1oo gr kadar kaymak










ÜZERİ İÇİN:






Pudra şekeri


100 gr eritilmiş tereyağ














YAPILIŞI:






İlk önce derin bir kapta tüm malzemeleri karıştıralım. Unu da kontrollü bir şekilde ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.  Hamurumuzdan küçük bezeler yapalım. İki bezeden bir bütün çıkacak şekilde bezelerimizi ayıralım. İlk hamurumuzu  tepsi büyüklüğünde açalım ve orta büyüklükte bir yufkamız olsun. Üzerine de erittiğimiz yağı ya da erittiğimiz kaymağı sürelim. Diğer bezeyi de aynı boyutta açalım ve yağladığımız



yufkanın  üzerine serelim. Şimdi iki uçtan da büzdürerek yufkayı orta da birleştirelim . Büzdüğümüz yufkalarımızı yağlanmış tepsimize dizelim. Tüm bezelerimizi de aynı  şekilde yapalım ve fırın tepsimize dizelim. Fırına vermeden önce 100 gr tereyağımızı tavada eritelim  ve  yufkalarımızın üzerine gezdirelim. 180 derecede tatlımızı pişirelim. Üzeri kızarınca fırından çıkartalım. İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekerini serpelim ve servis edelim. Tercihen ılık yenmesi tavsiye olunur J Birde eğer isterseniz üzerine  pudra şekeri yerine  üçe üç  oranında şerbet gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun…










sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 2



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 3



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 4



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 5



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 6



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 7



sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 8























sac arasi tatlisi ve hayirli bayramlar 9






No comments:

Post a Comment