Saturday, August 31, 2013

oktay ustadan galete unlu kıymalı börek

Selam sevgili site okurlarimiz. Bugunku yazimiz oktay ustadan galete unlu kıymalı börek.



.



TARİFE YORUM YAZ












oktay ustadan galete unlu kiymali borek 1

Oktay Usta Kıymalı Krep Börek
Yine bir Oktay Usta Börek tarifi ile sizlerleyiz, Kıymalı Krep Börek çok nefis bir görüntüye sahip olduğu gibi nefis bir tada da sahip yapacaklara afiyet olsun.

Malzemeler :


  • 200 gr.kıyma

  • 1 soğan

  • 1 kase mantar

  • maydanoz

  • sıvıyağ

  • tuz,karabiber



     Krep için:


  • 1.5 su b.süt

  • 1.5 su b.un

  • 2 yumurta

  • 1 çay b.sıvıyağ

  • tuz



     Beşamel sos için:


  • 2 su b.süt

  • 1 çorba k.un

  • sıvıyağ

  • tuz,karabiber

  • muskat



    Üzeri için:kaşar peynir rendesi





Hazırlanışı :


İç harcı için soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya soğanı ekleyip kavurun. 1 kase mantarı yemelik kesin.Tavaya soğanların üzerine mantarları ilave edip birlikte kavurun. Daha sonra tavaya 200 gr.kıymayı ilave edip iç harcı kavurun.Tavayı ocaktan alın ve üzerine karabiber ilave edin.Maydanozu ince olarak kesin.İç harcın içine maydanozu ilave edip karıştırın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Kerp için  karıştrıma kabına 1.5 su bardağı süt.1.5 su bardağı unu alın.Üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurtayı kırın ve çırpma teliyle karıştırın.Krepleri kepçe ile tavaya dökerek krepleri pişirin. Toplam 7 adet krep çıkartabilirisiniz.


Beşamel sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 çorba kaşığı un,sıvıyağ,tuz ve karabiber ilave edin.Üzerine muskat rendesi ilave edip kaynaya kadar pişirin.Kıvamı akıcı olmalıdır. Kreplerin üzerine beşamel sosu dökün.Üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Kaşar peynirin üzerine toz kırmzı biber serpin. Daha sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin




Bu yazi ile alakali daha fazla yazi bulabileceginiz onemli bir internet kaynagi : oktay ustadan paçanga böreği nasıl yapılır

No comments:

Post a Comment