Tuesday, October 22, 2013

kıbrıs tatlısı oktay usta

Selam degerli web sitesi takipçilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün kıbrıs tatlısı oktay usta yazisini paylasmaya karar verdik.



kibris tatlisi oktay usta 1










Birkaç yıl önce eski oturduğum yerde kapı komşum yapıp getirmişti. Tarifini aldım ve o günden sonra da sıkça yapar oldum ama çok sık yapmama ve tadına bakan herkesin beğenmesine rağmen henüz burada paylaşmamışım her zaman ki gibi. Birçok farklı isimle biliniyor ve bu nedenle de başlık oldukça uzun oldu. İçerisinde un yok onun yerine galeta unu kullanılıyor. Şimdiye kadar ki sayısız denemelerimde hiç hazır galeta unu kullanmadım, hep evde kendi yaptıklarımdan kullandım. Sonuç gayet başarılı hiçbir fark yok. Hatta en son hafta sonu gelen misafirlerim için denediğimde tam buğday unu ile yaptığım ekmeklerden galeta unu yapıp kullandım, oldukça da lezzetli oldular.






Malzemeler:


  •  4 yumurta

  • Yarım su bardağı şeker

  • Yarım su bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı hindistancevizi   

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 1 paket kabartma tozu




Şerbeti için;


  • 3 su bardağı şeker(2 su bardağı şeker kullandım)

  • 4 su bardağı su(2,5 su bardağı su kullandım)




 Su ve şekeri tencereye alın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 daha kaynatın ve ocağı kapatın. Not: Şerbet sıcak olacak.






Kreması:


  • 3 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta

  • 4 yemek kaşığı şeker




Bütün malzemeleri tencereye alın ve karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Ara sıra karıştırarak muhallebiyi ılıtın ve ılıkken şerbetini çeken kekin üzerine yayın.






Hazırlanması:


  • Öncelikle kekimizi hazırlayıp soğutuyoruz.

  • Kek için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar iyice çırpın.

  •  Sıvıyağı ilave edip çok az çırpın.

  •  Hindistancevizi, kırılmış ceviz, galeta unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşık yardımıyla karıştın.

  • Hamuru yağlanmış tepsinizin her yerine eşit dağılacak şekilde yayın.

  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

  •  Fırından çıkartıp keki soğutun.

  •  Soğuyan kekinizin üzerine hazırladığınız sıcak şerbeti gezdirin.

  •  Kek şerbeti tamamen çekince üzerine hazırladığınız kremayı yayın ve buzdolabında soğutup servis edin.


















Bu konu hakkinda daha fazla yazi inceleyebileceginiz kaliteli bir sayfa : gül tatlısı resimli

No comments:

Post a Comment