Saturday, October 12, 2013

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI ve OKUL ZAMANI



tavuklu arpa sehriye pilavi ve okul zamani 1


Herkese merhabalar,hayırlı cumalar.

  Birçok okuyucumdan aldığım maillere ve yorumlara bakılırsa yokluğumu fark eden hiç de az değilmiş.En zor,en sıkıntılı anlarımda bile içimi ısıtan o kadar güzel mailler,mesajlar alıyorum ki,buradan ne yazsam o mutluluğu anlatamam.Hani insanın yüzünde aniden sebepsiz bir tebessüm oluşur ya bazen,halbuki hiç de sebepsiz değildir,işte bu ara bana çok oluyor  :)

  Yokluğumun en önemli nedenlerinden biri de altta ki fotoğrafta gizli aslında.İki yıldır ana okuluna gidiyor olsak da ,tam manasıyla artık bizde okullu olduk.Küçük beyimizin peşinde koşmaktayım :)

  Bu hafta itibari ile okul serüvenimiz resmi olarak başladı diyebiliriz.Artık 17 yıl mı sürer yoksa daha fazla mı bilmiyorum ama ben sonuna kadar başarı ile gitmesi için hep arkasında olacağım onu biliyorum.

  Bu vesile ile okula başlayacak ve bir üst sınıfa devam edecek tüm öğrencilerimiz ve velilerinin yeni öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun.Başarıdan başarıya koşsunlar inşAllah.


tavuklu arpa sehriye pilavi ve okul zamani 2


TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Günün tarifine gelince;

daha evvel tarifini verdiğim arpa şehriye pilavını bu defa tavukla denedim.Nasıl oldu derseniz ? tek kelime ile enfes diyebilirim.Mutlaka deneyin,pişman olmayacaksınız.











tavuklu arpa sehriye pilavi ve okul zamani 3

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


5-6 kişilik

MALZEMELER

Tavuğu haşlamak için:

2 adet but

yeteri kadar su

1 kuru soğan

1-2 tane defne yaprağı

bir kaç dal maydanoz

7-8 adet tane karabiber

tuz

1 adet havuç (tercihe bağlı)

pilav için:

2 su bardağı arpa şehriye

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz

4 su bardağı tavuk suyu

1 limon dilimi











tavuklu arpa sehriye pilavi ve okul zamani 4

TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


HAZIRLANIŞI

 Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp tencereye alın.Tavuğun üzerine tuz hariç tüm malzemeleri yeteri kadar su ile birlikte ilave edip yüksek ateşte kaynatın.Kaynarken biriken köpükleri sık sık toplayın ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tavuklar yumuşayana kadar pişirin.Tavuklar piştikten sonra ocağın altını kapatın, butları suyun içinden çıkarın.Elinizi yakmayacak sıcaklığa ulaştığında eti derisinden ve kemiğinden ayırıp ne çok küçük ne de çok büyük olmayacak şekilde parçalayıp bir kenara alın.Tavuk suyunu da ince tel süzgeçle süzüp sebzelerinden ve pütürlerinden arındırıp onu da bir kenara alın.

 Pilav için; yağları tencereye alıp ısıtın.1 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip rengi dönene kadar kavurun.Ardından kalan 1 su bardağı şehriyeyi ve tuzunu ekleyip biraz daha kavurun.Tavuk suyunu ekleyip üzerine ince bir limon dilimini yerleştirip kaynamaya bırakın.Kaynayınca ocağın altını iyice kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine parçaladığınız tavukları yayın.Son olarak üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.Demlendikten sonra sıcak olarak servis edin.

Not: 10 dakikadan fazla kağıt havlu ile bekletmenizi tavsiye etmem,fazla kuruyabilir.

AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc

                                                 instagram :  reyhanksc

                                                 facebook:   anne eli gibi


No comments:

Post a Comment