Sunday, October 20, 2013

lazca poğaça

Merhaba sevgili site takipçilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün lazca poğaça makalesini yayinlamaya karar verdik.


lazca pogaca 1


uzun zamandır aklımda olan eşimin ısrarla istediği bi tatlıydı

neyse yaptım sonuçmu   valla bukadar leziz bişi olduğunu bilsem öncede yapardım

ama rüya gibi geldi neden bilmem

hani yiyorsunuz ama kesmiyor hafif bide

biz pudra şekerli halini daha çok sevdik

malzemeler:

2yumurta

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvıyag

bi fiske  tuz

1 paket  kabartma tozu

1yemek kaşığı sirke

aldigi kadar un

Acmak icin nisasta

üzerine tereyağı

çok sert olmayan bi hamur olsun ve bir süre dinlensin.

Muhallebisi icin

1 litre  süt

4 yemek kasigi un

2 yemek kaşığı nişasta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

2yumurta

Bütün malzeme bir tencereye alinir karistirilarak kaynatilir. ocağı kapatıp muhallebi ılınınca yumurtalar kırılıp tekrar çırpılır Sogumaya birakilir.

hamurdan 40 beze çıkacak. Baklava yapar gibi birer birer nisastayla acilir hamurlar.tepsiye sıralanır . biraz dışarı sarkması lazım 20tanesi tamamlanınca ortaya hazır olan muhallebi dökülür

. Kenarlari icine dogru kapatilir. Diger hamurda aynı şekilde açılıp muhallebinin üstüne kapatilir ve  dilimlenir.

-200g kadar tereyag eritilir. tatlinin üzerine gezdirilir.

180 derecede önceden isitilmis firinda pempelesene kadar pisirilir.

pişen tatlı bazı yörelerde şerbetle yeniliyormuş bazı yerlerde ise pudra şekerli daha öncede dediğim gibi biz pudra şekerli halini daha çok sevdik


birde muhallebisine karabiber ekleniyor ama ben ilk deneme olduğu için daha önce tatmadığım için cesaret edemedim


eminim oda çok güzel bir aroma katıyordur


yapanların vardır bi bildiği değilmi 


benden bu kadar varsa sorunuz elimden geldiğince yanıtlarım


afiyetle kalın 




tarifimi sevgili GÜLCAN'A gönderiyorum


lazca pogaca 2



lazca pogaca 3



lazca pogaca 4



Ziyaret etmeniz gereken ilginc makaleler : puleri abye modelleri

No comments:

Post a Comment